BLIV EN MERE FUNKTIONEL, HELHEDSORIENTERET & ÅRSAGSFOKUSERET BEHANDLER
“Kroppen består af mange forskellige systemer, der hver især skal fungere, MEN i langt vigtigere grad kunne arbejde sammen for at kroppen forbliver i balance og vi kan opleve bevægefrihed!”
Casper Yde Haastrup – Fysioterapeut og udvikler af Funktionel Behandler uddannelsen
FUNKTIONEL BEHANDLER UDDANNELSEN
Vores funktionel behandler uddannelse giver dig en dybdegående forståelse for hvorfor de forskellige smerteproblematikker og bevægebegrænsninger opstår, og uddannelsen er pakket med masser af praksis, fokus på optimering af din indlæring, demobehandlinger, højt humør og inspirerende undervisere, der brænder for at hjælpe dig på vej som behandler.
Fundamentet for hele funktionel behandler uddannelsen er en praktisk, systematisk grundighed i undersøgelsen, og at det vi laver skal skabe en en tydelig oplevelse af forandring allerede mens vi arbejder med klienten under konsultationen. Når du finder de rigtige elementer hos den enkelte klient er hverken du eller din klient i tvivl om at I har fat i det rigtige!
På uddannelsen lærer du, at undersøge og behandle kroppens mange forskellige systemer (muskler, led, bindevæv, organer, og nervesystem) OG ENDNU VIGTIGERE, hvordan de forskellige systemer påvirker hinanden – alt sammen bundet omkring moderne smertevidenskab.
Uddannelsen er bygget på omkring de 3 hovedområder der er afgørende for hvordan vi enten oplever frihed eller begrænsning i vores krop og sundhed – Nervesystemet, bevægelse og vores evne til at hele kroppen og holde vores energiniveauer oppe.
Gemt under de 3 hovedområder ligger kroppens mange forskellige systemer, der både skal fungere enkeltvis MEN i langt vigtigere grad kunne arbejde sammen for at kroppen forbliver i balance og vi kan opleve bevægefrihed!”
Vi har kun plads til 12 elever pr hold, så vi kan sikre de absolut bedste læringsforhold og støtte
SÅDAN HAR VORES MERE END 700+ KURSISTER, GENNEM DE SIDSTE 10 ÅR, EVALUERET VORES FUNKTIONEL BEHANDLER KURSER!
(Blanding af både fysioterapeuter på klinik og genoptræningsenheder, kiropraktorer, osteopater og manuel behandlere)
Faglig relevans
4,6 / 5
Kurset indhold
4,4 / 5
Formidling af indhold
4,5 / 5
Samlet vurdering
4,5 / 5
HVORFOR EN HEL UDDANNELSEN OG ER DEN FOR DIG?
Vi har siden 2013 undervist vores teknikker og tilgange som område specifikke enkeltkurser. Efter mere end 10 års erfaring som undervisere kan vi se, at mange af vores kursister rigtigt gerne vil hjem og bruge de teknikker de har fået, MEN at de også møder en dagligdag, hvor det kan være svært selv at indarbejde de nye måder at tilgå behandling og genoptræningsforløb.
De af vores tidligere kursister, der har valgt at gå hele vejen med alle vores kurser og, som er lykkedes med at prioritere og indarbejde de forskellige teknikker og ræssoneringsmodeller, står et markant skarpere sted som behandlere.
Vi kan se og høre hvordan de nu lykkedes med ting de før havde svært ved når deres klienter søgte hjælp. Det er her vi allerhelst vil hjælpe alle vores elever hen. Der hvor det hele glider nemmere som behandler, fordi du har valgt at investere din tid i læring og implementeringen så det sidder på rygraden og du helt automatisk tænker i nye systematiske ræsonneringsmodeller og ved præcist, hvor du skal arbejde med den enkelte klient for at hjælpe dem i mål.
Derfor har vi valgt at lægge hele vores uddannelsforløb om til en samlet uddannelse, så vi netop kan hjælpe dig undervejs og sikre at du får implementeret det du lærer, og ikke ender med et kursus og ny viden der ikke når længere end til blot ny viden!
Samtidigt har vi mulighed for at tage dig på en endnu dybere faglig udvikling, da vi undervejs kan lære dig flere avancerede teknikker og ræsonneringsmodeller, samtidigt med at vi holder den røde tråd, fordi vi præcist ved hvor du er i din faglige udvikling og hele tiden kan tilpasse din individuelle læringsproces.
Uddannelsen er for alle der arbejder manuelt med klienter, dvs. fysioterapeuter, kiropraktorer, osteopater, idrætsskade terapeuter, columna terapeuter mm.
Hovedpunktet er at du har motivation til virkelig at ville rykke dine faglige kompetencer til et helt nyt niveau, så du kan hjælpe endnu flere af dine klienter med at få styr på årsagen bag deres udfordringer og samtidigt skabe en mere eftertragtet klinik.
UDDANNELSENS OPBYGNING OG INDHOLD
Uddannelsen er bygget op af
- 12 moduler af 2 dages varighed (24 dage samlet) – 168 timer samlet
- Der ligger 4 moduler pr halvår så uddannelsen samlet strækker sig over 18. mdr.
- Masser af dybdegåendeonline læring mellem hvert modul – 30+ timer samlet
- Ugentligt Q&A som du hele tiden kan få hjælp
- Mdr. personlig mentorship så dit læringsforløb tilpasses dit niveau og fokus
- Valgfri afsluttende certificering ved praktisk og skriftlig eksamen (hvis man vil kunne kalde sig “Certificeret Funktionel Behandler”)
De 12 moduler og al online indholdet sikrer, at du kommer igennem alle kroppens systemer så du både kan undersøge og behandle lokalt og se det store sammenspil på tværs af kroppen. På modulerne kommer du igennem:
- de manuelle færdigheder du har brug for til undersøgelse og behandling af muskelssystemet, nervesystemet, organsystemet muskel-fasciekæder, åndedrættet, alle kroppens led OG ikke mindst, forståelse af hvordan det hele spiller sammen og påvirker hinanden.
- systematiske kliniske ræsonneringsmodeller, der hjælper dig med hurtigt at finde frem til de områder og ubalancer, der med størst sandsynlighed er en del af dine klienters oplevelse af smerter eller begrænsninger.
- stort udvalg af træningsøvelser, der understøtter alle dine relevante fund som skabte en direkte “her og nu” forandring i din klients oplevelse af smerter, så du kan sende dine klienter hjem med en klar og individuel målrettet plan.
- en klinisk tankegang der gør dig i stand til at tolke og hjælpe din klient med at forstå de forskellige reaktioner der opstår under forløbet, så du både kan fremskynde processen men også vende forløbet når tingene ikke udvikler sig som forventet.
Du får altså masser af teknikker og strategier der skaber effekt med det samme!
Samtidigt sikrer de ugentligt Q&A og den løbende personlige mentorship og uddannelsesstrukturer at du får den støtte og hjælp undervejs, som der skal til for at du mestre de enkelte teknikker og får det store paraply overblik.
EN PRAKSIS TILGANG UD FRA MODERNE SMERTEVIDENSKAB, SOM SKABER EFFEKT MED DET SAMME OG ØGER DINE KLIENTERS COMPLIANCE!
Der er sket en fantastisk udvikling i vores forståelse af kompleksiteten omkring smerter. Hele funktionel behandler uddannelsen er bygget på en tilgang i både undersøgelse og behandling, som tager udgangspunkt i netop al den viden vi har fra den moderne smertevidenskab.
Når det kommer til det biomekaniske element af en smerteoplevelse er det vigtigt at vi anerkender at vi aldrig 100% kan sige hvad der er den præcise årsag til en smerteoplevelse. Det er der alt for mange mekanismer involveret til. Det vi til gengæld kan, er at være systematiske og hele tiden holde vores fund og behandlingstiltag op mod den forandring klienten oplever med det samme under behandlingen.
På kurserne lærer du teknikker og en tilgang hvor hverken du eller din klient er i tvivl om hvad der skaber en positiv forandring i smerteoplevelsen. Den hurtige og tydelige effekt hjælper dig som behandler, så du kan føle dig mere tryg i den retning du skal tage behandlingsforløbet!
For dine klienter, vil det at opleve markant forandring i deres smerter og generelle funktionsniveau, allerede under dine konsultationer, spille en stor rolle for deres deltagelse, motivation og succes i resten af deres forløb.
Når du hjælper dine klienter med at opleve tydelig forandring, hjælper du dem ind i nyt positivt tankemønster, som både giver dem mere lyst til at passe deres evt. hjemmetræning og styrker deres mindset omkring deres egen krops helingsformåen.
Vi kan som behandlere ikke fikse vores klienter, men vi kan være deres samarbejdspartner og hjælpe dem med at kortlægge hvor de brug for at skabe forandring i deres system. Vi kan hjælpe dem med at lave en plan, der tager dem hurtigst derhen hvor de gerne vil være, og så fremskynde processen med forskellige behandlingstiltag og konstant evaluering i deres fremgang.
EN "IKKE-KONCEPT" UDDANNELSE
Det er svært ikke at gøre noget til et “koncept” når man sætter ting i system og kasser. Vi vil dog hellere betragte uddannelsen og kursernes indhold som “Open-Source”, hvor udgangspunktet er kroppens bevægekapacitet og alle de forskellige systemer der høre ind under her.
Alle enkelt koncepter har deres styrker og begrænsninger, og når du bedre forstår de underliggende ubalancer i kroppen hos dine klienter, bliver det meget mere naturligt for dig at vælge HVILKEN teknik og tilgang, der passer i steder for at være begrænset af hvad den enkelte teknik kan og ikke kan.
På uddannelsen lærer du ikke ÉN bestemt tilgang eller ÉT bestemt koncept men derimod en grundforståelse af hvordan kroppen fungerer og flere forskellige tilgange til de forskellige kropssystemer, så du kan arbejde med:
- Nervesystemet – som f.eks. aflæsning af motorstrategier i motorcortex, tolkning af sensorisk input, reflektoriske ubalancer, vores tankemønstre omkring kroppen, stress mm.
- Muskelsystemet – som f.eks. musklens evne til kraftregulering, ledstyring, styrke og styrkeudholdenhed samt samspillet mellem flere muskler i både synergist, antagonist, og kokontraktor forhold i mindre og større bevægestrategier mm.
- Skeletsystemet – som f.eks. ledsporing, ledfrihed, forstyrrelse af nervesystemet ved Columna mm.
- Fasciesystemet – som f.eks. stramhed isoleret eller gennem muskel-fascieslynger mm.
- Organsysstemet – som f.eks. reffered pain, påvirkning af Columna og samspil med det autonome nervesystem mm.
- Åndedrættet – som f.eks. har stor indvirkning på smerter via det autonome nervesystem, organfunktion, corefunktion, helingskapitet, lymfesystem mm
- Cirkulatoriske system – som blokering af lymfesystem og karforsyning mm.
På uddannelsen lærer mere præcist teknikker som:
- Funktionel Muskelterapi “FMT” der giver dig et præcist redskab til at kunne aflæse dine klienters bevægestrategier og give feedback når du skal finde årsagen til dine klienters udfordringer. Du lære ikke kun selve testene MEN også hvordan du finder årsagen bag ændring i det muskulære system og hvordan du hjælper din klienter med at genskabe en bedre og mere balanceret bevægestrategi.
- Ledteknikker som manipulationer, “MET” (muskel-energi-teknikker), mobiliseringer, aktiv-mobilisering, selvmobiliseringer mm, så du har masser af værktøjer til at kunne arbejde med ledfunktionen hos dine klienter og har forskellige veje ind alt afhængig af hvordan din klienter beskytter kroppen.
- Muskel- og facscieteknikker som MFR, Positional Release, fasciestræk mm, så du kan arbejde direkte med muskel- og bindevævssystemet gennem forståelse af hvordan disse to systemet samarbejder.
- Manuelle teknikker til organerne samt en dybdegående forståelse for funktionen af hvert enkelt organ, hvordan de har indvirkning på vores oplevelse af bevægefunktion samt energi og velvære, og hvad du skal spotte, både i din anamnese og undersøgelse, for at vide om det vil være relevant at arbejde med et eller flere organer.
- Åndedrætsterapi, hvor du lærer om åndedrættes basismekanismer men også hvordan du genskaber det naturlige åndedræt og kan bruge åndedrættet til at skabe ændring både i smerteniveau samt booste helingen hos dine klienter.
- Masser af træningsøvelser der både har fokus på mobilitet, nedregulering af hypertonicitet, genetablering af muskulær funktion og opbygning til funktionelle bevægemønstre
Målet med alle modulerne og uddannelsen af lære dig at kunne undersøge og behandle dybdegående i kroppens forskellige systemer og forstå samspillet mellem dem, så du får meget mere frihed til at arbejde med kroppen i funktion end at være afhængig af en specifik tilgang.
Det betyder at du, ud over alle de teknikker du lærer på selve uddannelsen, også får forståelsen af, hvordan ALLE andre redskaber og teknikker du allerede har lært på andre kurser, kan bruges direkte sammen med indholdet og de kliniske ræsonneringsmodeller, som du lærer på de enkelte moduler.
INDHOLD PÅ UDDANNELSE
1. HALVÅR
4 moduler af 2 dage (8 dage total)
Grundfilosofierne og moderne smertevidenskab
BÆKKEN, HOFTE & LYSKEN
- Kliniske ræsonneringsmodeller for BÆKKEN, HOFTE og LYSKE
- Undersøgelse, behandling og træning ved bækken-, hofte-, lyskenproblematikker
- Democases med hofte-, balle-, eller lyskensmerter
KNÆET – DEL 1
- Kliniske ræssoneringsmodeller for KNÆET
- Undersøgelse, behandling og træning ved knæproblematikker
- Kliniske ræssoneringsmodeller for LUMBALCOLUMNA
- Undersøgelse, behandling og træning ved problematikker omkring lumbalcolumna
- Kliniske ræsonneringsmodeller for THORAKALCOLUMNA og COSTA
- Undersøgelse, behandling og træning ved problematikker omkring Thorakalcolumna og Costa
- Democase med lændeproblematik
- Kliniske ræssoneringsmodeller for SKULDER
- Kliniske ræsonneringsmodeller for Cervikalcolumna og øvre Costa
- Democase med skulderproblematik
- Regulering af det autonome nervesystem og smerter
- Tyndtarm, tyktarm, mavesæk og spiserør
2. HALVÅR
4 moduler af 2 dage (8 dage total)
- Undersøgelse, behandling og træning ved KNÆ forsat
- Meniskproblematikker
- Democase med knæ,- eller ankelsmerter
- Kliniske ræsonneringsmodeller for UNDERBENET og FODEN
- Undersøgelse, behandling og træning ved underben, ankel og fodproblematikker
- Democase med knæ,- eller ankelsmerter
- Kliniske ræsonneringsmodeller for SKULDER forsat
- Undersøgelse, behandling og træning ved problematikker omkring skulderleddet
- Democase med skuldersmerter
- Respiration del 2 – smerter, stress, hormonregulering og heling, fordøjelse mm.
- Smerter, stress, hormonregulering og heling, fordøjelse mm.
- Åndedrættet og det cirkulatoriske system
- Kliniske ræsonneringsmodeller for SACRUM
- Undersøgelse, behandling og træning af Sacrumproblematikker
- Undersøgelse, behandling og træning ved problematikker omkring Cervikalcolumna
- Blære og kønsorganer
- Undersøgelse og behandling af det cirkulatoriske system
- Optimering af neuromuskulært samspil
- Progression i bevægemønstre
- Parametre for optimering af mobilitet
3. HALVÅR
4 moduler af 2 dage (8 dage total)
- Undersøgelse, behandling og træning ved problematikker omkring lumbalcolumna
- Genskabelse af fleksionsmønster for lumbalcolumna
- Columna 3D mobilitet og integreret funktion
- Skoliosetræning
- Måling af Columnavinkler og træningstilpasning
- Kliniske ræsonneringsmodeller for atlas-axis komponententen
- Undersøgelse, behandling og træning ved problematikker omkring atlas-axis
- Democases med rygproblematikker
- Kliniske ræsonneringsmodeller for ALBUE og HÅNDLED
- Undersøgelse, behandling og træning ved problematikker omkring albuen og håndled
- Democases med albue eller håndledsproblematikker
- Hjerte, lunger, lever, galdeblære, milt, binyre og blindtarm
- Nervesystemet og bevægefunktion
- Kliniske ræsonneringsmodeller for atlas-axis komponententen
- Undersøgelse, behandling og træning ved problematikker omkring atlas-axis
- Proprioception
- Vestibulære system
- Visuelle system
- Kliniske ræsonneringsmodeller for kæbeleddet
- Undersøgelse, behandling og træning ved problematikker omkring kæbeleddet
- Kost, søvn, væske, stress, livsstil, inflammation mm.
- Teknikker i smertecoaching
- Advancerede teknikker til screening af dysfunktioner i dybere bevægelag og når tingene ikke forandre sig
- Forberedelse til eksaminering for dem der ønsker certificering
- Screening af dysfunktioner i dybere funktionslag og når tingene ikke forandre sig
- Forberedelse til eksaminering for dem der ønsker certificering
DATOER FOR KOMMENDE LEVELS OG MODULER
NÆSTE LEVEL 1 OPSTART - JANUAR 2025
1. HALVÅR
Modul 1 – 6-7. jan. 2025
Modul 2″ – 3-4. marts. 2025
Modul 3 – 7-8. april. 2025
Modul 4 – 5-6. maj. 2025
SIDSTE FRIST FOR ANSØGNING 15. DEC 2024
2. HALVÅR
Modul 5 – 25-26. aug. 2025
Modul 6 – 29-30. sep. 2025
Modul 7 – 27-28. okt. 2025
Modul 8 – 1-2. dec. 2025
3. HALVÅR
Modul 9 – 12-13. jan. 2026
Modul 10 – 2-3. marts 2026
Modul 11 – 13-14. april 2026
Modul 12 – 18-19. maj 2026
Certificering / eksamen – juni 2026
HVEM KAN DELTAGE PÅ UDDANNELSEN
Alle der har interesse i at blive bedre til at hjælpe sine klienter og få en dybere forståelse af kroppen i funktio kan ansøge op optagelse på uddannelsen. Deltagerne er oftest fysioterapeuter fra både klinikker og genoptræningsenheder, kiropraktorer, osteopater samt manuelle behandlere og sportsskadeterapeuter.
Mest af alt er uddannelsen for dig der gerne vil vokse som behandler, og er klar til at prioritere og investere din tid og energi på at implementere nye teknikker og strategier, og løfte dit niveau som behandler til et markant højere fagligt niveau.
For at sikre den bedste læring har vi valgt at holde vores hold på max 12 elever. Vores erfaring viser tydeligt at mindre hold giver det klart største udbytte for dig som elev, da der er bedre tid til spørgsmål, læring af teknikkerne og fordybelse undervejs.
UDDANNELSENS VARIGHED OG CERTIFICERING
Uddannelse består som nævnt af 12 moduler af hver 2 dage. Undervisningen er fra 8.45-16.30 (samlet set 168 timers “on site” undervisning). Modulerne er fordelt over 18 mdr. Derudover er der samlet 5-8 timers online undervisning, selvstudie og coaching mellem hvert modul (ca. 60 timer over hele uddannelsen).
Når du har taget alle 12 moduler har du mulighed for at gennemgå certificering, der foregår via en praktisk og skriftlig eksaminering, hvorefter du kan kalde dig selv “Certificeret Funktionel Behandler”.
STED
Vi afholder uddannelsen i Move2Peak Academy’s skønne lyse lokaler på Bernhard Bangs Allé 23, 2000 Frederiksberg.
LIVSLANG SPARRING - FAGLIGT FORUM OG ONLINE Q&A
Som deltager på “Funktionel Behandler” uddannelsen har du mulighed for at blive en del af vores faglige forum, hvor du både kan dele din egen erfaring men også selv få hjælp og sparing fra såvel undervisere som andre tidligere deltagere, hvis du skulle opleve svære patientcases eller blot søger ny inspiration. Forummet er gratis og eksklusivt for elever på uddannelsen.
UNDERVISERE PÅ UDDANNELSEN
Casper Yde Haastrup
Casper er uddannet fysioterapeut fra 2008 og har siden 2013 drevet Move2Peak og Move2Peak Academy.
Han har altid været drevet af at undervise og hjælpe andre behandlere med at blive endnu skarpere til at hjælpe deres klienter i mål.
Caspers evne til at forstå og koble kroppens mange forskellige systememer sammen i en funktionel klinisk ræsonnering, er grundlaget for hele uddannelsen.
Michael
Schjerling
Michael Schjerling
Michael er uddannet fysioterapi fra 2002 og har siden 2013 drevet Move2Peak Academy sammen med Casper.
Michael har en unik viden indenfor kroppens helingsmekanismer og åndedrættets store indvirkning på alt fra hormonsystem, nervesystemet, fordøjelse, energi, vores helingsevne samt mentale og følelsesmæssige velvære.
Caspar El-Tal Frausing
Caspar er uddannet fysioterapeut fra 2008 og har siden da været på et hav af forskellige kurser og uddanelser. Senest har han gennemført alle kurser under osteopatuddannelsen og mangler kun den afsluttende opgave for at kunne kalde sig selv for osteopat.
Caspar har desuden drevet sin egen klinik siden 2005 og undervist anatomi på Yogaskolen hos Nor Health house siden 2022.
pris og betalingsmuligheder
Priserne inkludere al undervisningsmateriale og forplejning alle dage).
Pris for uddannelsen samlet. 49.995,-
- Depositum ved tilmelding 7.495,-
- 16 rater af 2.750,-
FÅ RABAT HVIS DU HAR DELTAGET PÅ ET ELLER FLERE AF VORES TIDLIGERE KURSER
“BÆKKEN-UE” / “SKULDER-OE” / “COLUMNA”
Hvis du tidligere har deltaget på nogle af vores funktionel behandler kurser, får du rabat når du starter på den fulde uddannelse. Kontakt os på mail eller telefon for at få rabatten koblet på dit køb.
- Deltaget på et tidligere kursus – rabat 1.000,- pr. level (3.750,- ved tilmelding til hele uddannelse på en gang)
- Deltaget på to tidligere kurser – rabat 2.000,- pr. level (7.250,- ved tilmelding til hele uddannelsen på en gang)
- Deltaget på tre tidligere kurser – rabat 3.000,- pr. level (10.500,- ved tilmelding til hele uddannelsen på en gang)
HAR DU SPØRGSMÅL TIL FUNKTIONEL BEHANDLER UDDANNELSEN?
Brug formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt!
Du kan også kontakte os direkte på telefon på eller mail
- +45 42 90 18 81
- academy@move2peak.dk